Välkommen till Andelsägarbolagets blogg.

Här kommer vi berätta om aktuella händelser som berör det som vi på Andelsägarbolaget brinner för och dagligen arbetar med nämligen att utveckla bostadsområden i Sverige genom Delägarboende.

Vill du lämna tips och synpunkter eller kommenterar så gör gärna det

Välkommen!

Henrik Friman, VD

söndag 19 november 2017

Möte med Ola Johansson, Centerpartiet

foto: Centerpartiet
Ola Johansson (C), foto: Centerpartiet
Denna vecka har jag åter fått möjligheten att presentera Delägarboende för en riksdagspolitiker. 
Ola Johansson är Centerpartiets bostadspolitiske talesperson.

Som jag tidigare nämnt i min blogg är det viktigt för oss att alla partier får en presentation av vad vi håller på med och framförallt vad målsättningen är med att införa Delägarboende i våra miljonprogram. 
Ola sitter i civilutskottet och är engagerad och bekymrad över den segregation som råder i storstadskommunerna.  Vi diskuterade allmänt om våra ytterområden och beskrev vad vi gjort i Botkyrka och att vi nu samtalar med flera kommuner runt om i landet. Som alltid får vi frågan om det är några politiska beslut som behövs för att Delägarboende och liknande ägarformer ska kunna ta fart. Vi har inga såda önskemål just nu utan anpassar Andelsägarmetoden till det reglerverk och lagar som gäller. I framtiden  finns en del som kan göra modellen ännu mer attraktiv men först vill vi göra klart etableringen i de större regionerna.
Jag tackar Ola för ett trevligt mottagande och bra samtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar