Välkommen till Andelsägarbolagets blogg.

Här kommer vi berätta om aktuella händelser som berör det som vi på Andelsägarbolaget brinner för och dagligen arbetar med nämligen att utveckla bostadsområden i Sverige genom Delägarboende.

Vill du lämna tips och synpunkter eller kommenterar så gör gärna det

Välkommen!

Henrik Friman, VD

fredag 13 april 2018

Fler bostadsbolag vill använda Delägarboende

Personal från Botkyrkabyggen visar Andelsfastigheten på Odlingsvägen.
För ett halvår sedan blev ombildningen av 22 hyresrätter till Andelsägarlägenheter klar på Odlingsvägen i Botkyrka.
Sedan dess arbetar vi på Andelsägarbolaget med att lansera Delägarboende till nya kunder runt om i landet.
Vårt mål är att inom tre år ha minst fem bostadsföretag som använder Delägarboende för att skapa hållbar utveckling i sina bostadsområden.
Man märker en en stor skillnad i  intresse nu jämfört med för bara ett år sedan. Avmattningen på bostadsrättsmarknaden tvingar fram en mer öppen attityd för nya lösningar. Hittills har man kunnat producera bostadsrätter med stor förtjänst som man sedan kunnat använda för starta nya brf projekt eller för att finansiera eget kapital vid produktion av hyresrätter.
När detta maskineri hackar behövs nya lösningar.
Även bankerna börjar inse att det inte är hållbart att enbart producera dyra bostadsrätter eller hyresrätter med mycket hög hyra. Marknaden för dessa produkter börja bli mättad.
Delägarboende skapar intäkter som kan användas för renovering av miljonprogram och nyproduktion av hyresrätter med mycket rimliga hyror, detta börjar marknaden nu förstå och det gör att etableringen kan ta fart och frågan om möjlighet för belåning till de som blir Andelsägare kan få en bra hållbar lösning.
I veckan som gick hade vi besök av representanter från ett av landets största bostadsbolag. Vi fick en mycket uppskattad rundtur i Botkyrka med besök på de fastigheter som ombildats med Andelsägarmetoden. Botkyrkabyggens personal var som vanligt väldigt engagerade och berättade om sina erfarenheter av Delägarboende. Stort tack  till er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar