Välkommen till Andelsägarbolagets blogg.

Här kommer vi berätta om aktuella händelser som berör det som vi på Andelsägarbolaget brinner för och dagligen arbetar med nämligen att utveckla bostadsområden i Sverige genom Delägarboende.

Vill du lämna tips och synpunkter eller kommenterar så gör gärna det

Välkommen!

Henrik Friman, VD

torsdag 18 oktober 2018

Seminarium om hållbarhet med SEB

Idag har Andelsägarbolaget medverkat på ett seminarium om social hållbarhet som arrangerades av SEB. Temat för dagen
Hållbar social utveckling –
så kan fastighets- och finansmarknaden samverka och bidra.
Flera av talarna beskrev på ett bra sätt hur viktigt frågan är och att det krävs innovativa lösningar för att främja integration och socioekonomisk utveckling.
En av talarna var Ahmed Abdiraham, Näringspolitisk expert - integration, Stockholms Handelskammare.
Ahmed kan ju på ett konkret och trovärdigt sätt beskriva de viktigaste åtgärder som behövs för att hantera utanförskapet i flera av miljonprogramsområdena. För oss på Andelsägarbolaget är det både skönt och viktigt att höra andra berätta om vikten att snabbt skapa blandade upplåtelseformer i de områden där hyresrätter helt dominerade. Man blir stärkt i att det vi jobbar med efterfrågas för att skapa hållbarhet. Andelsägarbolaget var också med i paneldiskussioner genom Ulf Nyqvist (fd. VD på Botkyrkabyggen).

Det blev en mycket givande förmiddag med bra samtal både i seminariet men även däremellan vid fika och lunch när man kunde träffa personer inom bostadsbranschen, politiker och inte minst finanssektorn. Ett bra initiativ av SEB som även var först ut med Gröna obligationer i Sverige och nu tar sikte på sociala obligationer. Något som vi tror kan vara mycket intressant även för finansiering av lån till projekt med delägarboende.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar